Mandyn

Det trettonde stjärntecknet i horoskopet

Tänk att det horoskop som vi vant oss vid och som funnits under så lång tid kanske kommer att förändras. Tänk att de tolv stjärntecken som vi vant oss vid kanske inte längre kommer att förbli tolv. Tänk att skorpionen och skytten nu fått en lillasyster eller lillebror mellan sig. Det horoskop vi alltid haft med oss och alltid följt och trott var för evigt har nu satts på sin spets. Tänk att någon har kunnat smyga in ett trettonde stjärntecken mitt bland våra tolv andra.

astrology-220339_960_720Det var babylonierna som en gång i tiden skapade vårt horoskop med våra tolv stjärntecken, men idag säger man att kalenderåret liksom har flyttats fram, det har förskjutits framåt. Och vad innebär detta? Jo det innebär att planeterna inte står exakt på samma plats i förhållande till varandra. För tusentals år sedan när horoskop och stjärntecken skapades stod planeterna på ett visst sätt, men idag har de alltså ändrat sin plats. Detta innebär att datumen kastas runt i dagens horoskop. Du som förut var vädur och född den 20 april blir med dagens horoskop oxe.

Detta är en stor förändring för många medan det helt saknar betydelse för vissa.
Är man född och hamnat i ett visst stjärntecken och kanske identifierar sig själv mycket med detta känns det märkligt. Hela ens liv har man varit vädur och känt att det varit ens personlighet. De drag som står skrivna och gestaltar väduren i horoskopet har man kanske blivit ett med. Helst plötsligt tillhör man ett annat stjärntecken. Något som man kanske inte alls känner att man kan identifiera sig med.

I dagens horoskop och stjärntecknet väduren så kan vi läsa att väduren är stolt. Det är en person som tycker om att leda andra. Med väduren går allting fort. Han är entusiastisk och driven, men glöden falnar snabbt så det gäller att hänga med. En vädur spränger alla hinder. Han vänder sig inte eller sällan om, utan går alltid vidare. Han bryr sig inte om andra utan trampar på i jakten på nästa seger. Någon som läst sitt horoskop och sett sig som vädur och levt därefter kan känna sig besviken med ett lite mer lojt stjärntecken.

Med det nya sätt att se horoskop och stjärntecken på så skulle den som fyller år den 20 april plötsligt bli oxe. Horoskopets oxe är lojal och trofast. Det är inte en vädur som står först på barrikaden med flaggan i topp. Nej inte alls. Hos en oxe vinner man på långsiktighet. Oxen tar inga risker och gillar inte att utmana ödet. En oxe är trygg och vill bygga upp långsiktiga relationer. Oxen är kärleksfull och någon att hålla i handen när åskan går. Men det tar lite tid för oxen att släppa in någon på livet. Man måste vinna oxens hjärta.

Har du då alltid trott att du varit vädur och nästan satt ditt signum efter detta stjärntecken så blir oxen kanske en besvikelse. Eller så ser man detta som en lättnad. Man har kanske alltid har känt väduren som ett krav, och äntligen kommer att nytt horoskop med ett stjärntecken på ens datum som äntligen stämmer.

Scroll To Top