Mandyn

Sitter din hund säkert?

Är du ofta ute och reser med bilen? Tar du alltid din hund med dig ut på tur? Se då alltid till att den sitter säkert i bilen. Du vill ju säkert slippa otrevliga överraskningar på vägen.

Aldrig lös i bilen

De allra flesta känner nog till att hundar inte får sitta lösa i bilen. Hundar räknas nämligen som last och ska därför fraktas som last. Därför får din hund inte åka lös i din bil. Skulle du bli stoppad av polisen med din hund lös i bilen kommer du tyvärr att få betala böter. Man kan dock undvika denna onödiga utgift på flera enkla sätt, till exempel med en hundbur eller liknande.

 

Installera ett galler

En lösning är att installera ett skyddsgaller. Skyddsgallret fungerar då som en slags barriär mellan bagageutrymmet och resten av bilen. Om en krock skulle inträffa fångar då gallret upp hunden och eventuell last så att inget far runt i bilen och orsakar skador på passagerarna eller föraren. Tyvärr skyddar gallret inte hunden själv, då hunden fortfarande kan slungas runt i bagageutrymmet. Vill man verkligen se till att hunden också sitter säkert är detta inte det bästa alternativet.

Bur till kombin

Om man har en kombi är det allra bästa alternativet för att skydda både dig och din hund en ordentlig hundbur. Det duger dock inte med en helt vanlig bur. En vanlig hundbur kommer tyvärr att klämma din hund vid en krock. Därför ska man se till att man skaffar sig en hundbur som är krocktestad och godkänd. I dag är det inte speciellt svårt att hitta en bra hundbur till bilen. Det kommer nämligen nya förbättrade modeller hela tiden. Om du inte vet var du kan hitta säkra och testade hundburar till din bil, klicka här: https://www.billiga-hundburar.se/.

 

Dåligt med plats? Prova selar istället

Har du dåligt med plats i din bil? Har du kanske inte plats till en hundbur? Då kan du alltid testa med en säkerhetssele. Säkerhetsselar finns i många olika storlekar. Själva selen fästs enkelt i ett säkerhetsbälte. Bältet och selen håller då hunden på sin plats under bilfärden.

Om man har stora hundar kan det vara svårt att hitta selar som fungerar bra. De allra största raserna kan inte använda bilselar alls. Detta brukar dock inte vara ett problem, då hundägare som har de allra största raserna ändå använder sig av större bilar. Då kan man bara använda sig av hundburar istället.

Scroll To Top