Mandyn

Vad är en bra diskmaskin?

Diskmaskinen är en av de allra smartaste typerna av vitvaror som finns. Det är med hjälp av diskmaskiner som vi kan hålla vår disk ordentligt ren, samtidigt som vi sparar värdefull tid. Förutom tid sparar vi även livsnödiga resurser som vatten och el.

Men vad är det som gör en riktigt bra diskmaskin egentligen? Här är några tips på vad du bör kika efter när du letar efter en ny diskmaskin till ditt kök.

Hög kapacitet

Det är viktigt att din diskmaskin har plats för så mycket disk som möjligt. Ju mer du slipper diska för hand, desto mer tid, energi och vatten kan du spara. Det kan i de flesta fall vara bra att gå efter en diskmaskin med lite större kapacitet än det man kanske har räknat med. Man behöver dock inte överdriva och köpa den allra största diskmaskinen man kan hitta i butiken. Allt med måtta, såklart.

 

Låg energiförbrukning

Välj alltid en diskmaskin med så låg energiförbrukning som möjligt. Leta därför bland de diskmaskiner som har en hög energiklass, så kan du vara säker på att du kommer spara många kronor varje månad. Det betyder pengar som du skulle kunna använda på roligare saker än elräkningar. Det är ju alltid ett plus. A+++ är den allra högsta energiklassen. Om du har möjlighet att köpa en diskmaskin av klassen A+++, bör du definitivt göra det.

Låg vattenförbrukning

Att välja en diskmaskin med låg energiförbrukning är inte det enda du behöver gå efter. Det är även viktigt att se till att din nya diskmaskin använder så lite vatten som möjligt. Försök att ta reda på hur mycket vatten olika modeller förbrukar och välj sedan en med låg vattenförbrukning. Vi måste verkligen bli bättre på att minska vår vattenförbrukning i hemmet. Rent vatten är en resurs som de allra flesta tar för givet i dag. Var rädd om den.

Varmt eller kallt vatten?

Man kan välja att ansluta sin diskmaskin till varmvatten eller kallvatten. Man kan ansluta vissa diskmaskiner till varmvatten om man vill det, men det är absolut inte nödvändigt. De allra flesta maskiner är tillverkade för att kopplas till just kallvatten. Vissa maskiner kan inte kopplas till varmvatten alls. Därför är det extra viktigt att kolla upp vilken typ av anslutning som gäller för just din diskmaskin.

Smarta funktioner

En riktigt bra diskmaskin har såklart många smarta funktioner. Några funktioner du kan leta efter är till exempel AquaStop, Anti-Fingerprint, Timerfunktioner eller diskmaskiner med Wi-Fi-kompatibilitet. AquaStop är en smart funktion som minskar risken för ett läckage om en olycka skulle vara framme.

 

Anti-Fingerprint ser till att du slipper tråkiga fingeravtryck på din disk, så att den hålls glansig och fin.

 

Med en bra timer på din diskmaskin, kan du välja att ställa in vilken tid du vill att diskprogrammet ska köras. Du kan till exempel ställa in den så att programmet startar när du kommer hem från jobbet.

 

Med en Wi-Fi-funktion kan du styra detta även när du inte är hemma. Det gör du enkelt med hjälp av din mobiltelefon.

Scroll To Top