Mandyn

Vinställ Black Friday, så bevarar du ditt rödvin med stil

Rödvin vinner mer och mer. Flera år tillbaka var rödvinet reserverat för den vuxna och mogna generationen där de unga och hippa föredrog cocktails. Så är det inte längre och rödvin har blivit en hit även bland den yngre generationen. Det har faktiskt gått så långt att många yngre människor idag älskar att ställa ut sin vinsamling på ett vinställ. Under en lång tid har en god samling vin erhållits, och naturligtvis vill man presentera detta på bästa möjliga vis.

Vinställ ska köpas på Black Friday

Black Friday har tagit de danska fysiska och virtuella butikerna med storm, och för en god anledning. Det är kapitalismens svar på julafton. Här firas ett förträffligt utbud med ett ännu bättre utbud och det finns vanligtvis många kronor att spara på speciella och exotiska produkter såsom vinställ. Innan du tar beslutet att köpa ett vinställ Black Fridaykan det kännas som din lyckodag tack vare att priset är så nedsatt att du till och med kan köpa en större variant eller kanske två vinställ.

Så väljer du det rätta vinstället till ditt hem

När du ska välja ett Vinställ Black Friday finns det en del saker att få klart för sig själv. Den första är självfallet hur många flaskor vin du önskar att ställa upp. Här kan man felaktigt tänka att ”ju fler, desto bättre”. Sådan är inte verkligheten. Om du samlar på få men utsökta flaskor vin kan stället snabbt se tomt och tråkigt ut om det är för stort. Om du samlar på nästan alla typer av rödvin är det kanske en bättre idé att investera i ett stort ställ.

Därefter ska du avgöra vilket material det ska vara gjort av. Det finns en stor mängd passande typer av trä som fungerar fint till vinställ. Här bör du överväga vilken träsort som passar i ditt hem. Ska det vara mörkt eller ljust, föredrar du nordiska träsorter eller exotiska träsorter? Det finns ett stort antal möjligheter framför en när det kommer till trä, men man finner dessutom ställ i metall som har en helt annan utstrålning. Kanske passar detta bättre in i ditt hem.

Dessutom finns det ett tredje alternativ i akryl. Akryl ger en genomskinlig yta som inte tar upp alltför mycket plats i rummet och därmed gör flaskan mer synlig samt passar bra in i ett modernt hem. Du kan liksom de övriga typerna få akrylställ som självstående utgåvor, bordsutgåvor, inbyggningsutgåvor samt hängande utgåvor så att du är säker på att finna det som passar in i ditt hem. Därefter ska du avgöra om det ska vara ett självstående ställ eller om det ska vara en inbyggningsutgåva. Detta beror också på vilket typ av rum som det ska placeras i och vilket uttryck man önskar att stället ska ge. Det finns alltså många beslut som måste tas när man köper sitt vinställ, men det är väl värt besväret när du sitter därhemma och njuter av din vinsamling. Det är nästan en lika trevlig upplevelse som att njuta av vinets droppar.

Scroll To Top